RCS&RDS este noua noua companie de servicii de cablu, rezultata din fuziunea firmelor Romania Cable Systems (RCS) si Romania Data Systems (RDS), potrivit unui comunicat al companiei, care nu da detalii financiare ale afacerii. Fuziunea a fost aranjata pentru a asigura o mai buna exploatare a infrastructurilor aflate in patrimoniile celor doua firme si reducerea costurilor de operare si de administrare a retelelor.

Decizia privind fuziunea a fost aprobata de actionarii celor doua companii in data de 26 aprilie. Conform acordului incheiat de actionarii celor doua firme, RCS a absorbit RDS. Surse din piata telecomunicatiilor au afirmat ca fuziunea poate fi interpretata ca un prim pas in vanzarea companiei catre un investitor strategic. Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii RCS si RDS nu au putut fi contactati. In urma procesului, RCS&RDS SA va avea un capital social de 2,73 miliarde de lei. Compania va fi controlata de Cable Communications Systems NV (Olanda), cu o participatie de 93,15%.

In anul 2004, RCS a raportat o cifra de afaceri de 1.633,3 miliarde de lei (40,3 milioane euro, la cursul mediu de 40.532,11 lei anuntat de BNR pentru 2004) si un profit net de 443,1 miliarde de lei (10,9 milioane de euro). RDS a incheiat anul trecut cu un rezultat net de 113,7 miliarde de lei la un volum al afacerilor de 1.551,9 miliarde de lei. Piata CATV este impartita de RCS&RDS, Astral Telecom si UPC Romania.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.