Dupa 2007, numarul firmelor de IT din Romania va scadea foarte mult, de la aproximativ 6.000, cate sunt in prezent, la 1.000. Cauza: presiunea concurentilor cu putere financiara mult mai mare si tendinta de consolidare a pietei. Afirmatia a fost facuta ieri de catre directorul general al companiei Omnilogic, Gabriel Marin, in cadrul unei dezbateri legate de impactul pe care il va avea aderarea la Uniunea Europeana pentru industria IT din Romania. "Dupa aderare, peste 90 la suta din firmele mari de IT cu capital romanesc isi vor schimba echipa manageriala, pentru ca afacerea va creste in complexitate. Unele vor alege sa se listeza la bursa sau sa isi vanda compania", a precizat Marin.

Pentru a supravietui, firmele romanesti ar trebui sa ofere produse si servicii specifice, cu o valoare adaugata ridicata pe plan extern, a mai subliniat oficialul companiei. In acest sens, acesta a subliniat rolul pe care Guvernul il are in identificarea si sprijinirea asa- numitilor "campioni nationali", adica acele companii cu capital romanesc care au potentialul de a concura, in urmatorii cinci ani, pe pietele regionale si internationale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.