Guvernul a adoptat modificarile legislative ce vor permite cumpararea, prin Programul "Prima Casa", a locuintelor construite de dezvoltatorii imobiliari cu credit ipotecar, a anuntat premierul Emil Boc.
“Nu mai exista niciun fel de bariera, de niciun fel de natura. Astazi iti poti construi o casa de la zero beneficiind de o garantie guvernamentala de 60.000 de euro, poti sa-ti cumperi o casa la rosu, nefinalizata, si sa primesti o garantie de la stat de 60.000 de euro sau poti sa-ti cumperi o locuinta finalizata, fie ipotecata, fie neipotecata de catre constructor, astfel incat sa intri in posesia acesteia”, a explicat seful Executivului, potrivit NewsIn.

Premierul a aratat ca neconcordantele invocate de catre banci au fost rezolvate prin modificarile legislative adoptate miercuri de Guvern.

Seful statului nu doreste ca apartamente ipotecate deja sa fie parte a programului "Prima Casa"


Presedintele Traian Basescu a atras ieri atentia aspura posibilitatii ca programul "Prima Casa", una dintre solutiile depasirii perioadei de criza, sa devina o afacere pentru apartamentele deja ipotecate, in loc sa stimuleze construirea de locuinte noi.

"Daca inteleg bine, Prima Casa este gata sa porneasca. Sper ca acest program sa stimuleze in primul rand constructii noi si sa nu se gaseasca o portita ca apartamente ipotecate deja sa fie parte a acestui program. Sper..."
, a declarat Basescu.


Totul despre "Prima Casa"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.