Guvernul a emis o ordonanta de urgenta care reglementeaza jocurile de noroc si reduce la jumatate activitatea Loteriei. Astfel, Loteria va fi obligata sa faca disponibilizari masive, insa va scapa de contractele paguboase cu firma greceasca Intralot.
Un fond american de investitii incearca din 2006 sa cumpere Loteria Romana. Dupa scandalul de acum trei ani, in care ilegalitatile comise de fosta conducere au fost dezvaluite, americanii au facut lobby pe toti cei care s-au perindat la putere in ultimii ani si au angajat o fima de consultanta care a realizat un raport complet privind oportunitatea si sansele ca Loteria sa fie privatizata, relateaza Cotidianul.

Din fericire, la acel moment conducerea Loteriei, ministrul Finantelor si premierul nu faceau parte din acelasi partid, iar astfel lobby-ul americanilor nu a avut succes. Situatia este putin diferita in prezent, directorul actual al Loteriei, Gheorghe Benea, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea si premierul Emil Boc fac parte din acelasi partid, PD, au "acces liber" la legislatie si pot printr-o simpla ordonanta de urgenta sa aduca in actualitate problema privatizarii.

Din 2006 se incerca privatizarea Loteriei Romane. Mai intai am auzit niste zvonuri pe la intalnirile internationale cu sefii loteriilor din lume. Ulterior, acest lucru a inceput sa fie dezbatut intr-o comisie restransa la Ministerul Finantelor, inca de pe vremea ministrului Vladescu. Si ministrul Vosganian a inaintat aceasta propunere, dar m-am opus. Acum directorul Loteriei este PDL, ministrul Finantelor si premierul sunt tot PDL, de aceea s-a putut da aceasta ordonanta”, a declarat Liliana Minca, sefa Loteriei pana la inceputul acestui an, care totodata afirma ca privatizarea Loteriei Nationale este un fapt premeditat, pus la cale de acum cativa ani.

Restul articolului il gasiti aici.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.