Grupul austriac Lasselsberger, cel mai mare producator de placi ceramice de pe piata locala, a decis sa inchida luna trecuta unitatea de productie din Bucuresti, pe fondul reducerii vanzarilor de pe piata din cauza crizei financiare care a afectat grav sectorul constructiilor.
In urma inchiderii fabricii din Bucuresti, au fost disponibilizati 300 din cei 450 de angajati care lucrau in unitatea de productie. O parte din capacitatile de productie existente in Bucuresti au fost mutate in Cluj, acolo unde Lasselsberger mai detine o fabrica, cu o capacitate de productie anuala de 7,5 – 8 milioane de metri patrati de placi ceramice

“Nu am pornit de la premisa inchiderii acestei fabrici, insa scaderea pietei ne-a obligat sa luam aceasta decizie”, a declarat Eduard Macarescu, directorul comercial al Lasselsberger Romania, potrivit Wall-Street.

Lasselsberger a inregistrat o cifra de afaceri de circa 45 milioane de euro anul trecut in Romania, in scadere cu 26,2% fata de 2007.

Harta Crizei Economice




Acceseaza Wall-Street.ro pentru ultimele informatii legate de criza economica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.