Numarul somerilor a crescut pana la peste 500.000 de persoane, iar cei mai afectati de criza sunt absolventii si tinerii fara experienta in munca. Insa managerii de astazi nu si-au inceput cariera tocmai din cele mai inalte pozitii.
Wall-Street ne prezinta de unde au pornit mangerii a treisprezece companii importante prezente pe piata din Romania:

  • Dan I. Popp, Impact. La 52 de ani, Dan Ioan Popp este CEO al companiei Impact SA, singurul dezvoltator roman listat la Bursa de Valori Bucuresti. Primul sau job a fost in 1972, la varsta de doar 15 ani: ajutor gestionar la o fabrica din Cluj.
  • Cornel Oprisan, IKEA. In prezent retail manager IKEA Romania, Oprisan si-a inceput cariera ca cercetator stiintific. ”Primul meu job a fost acela de cercetator stiintific in cadrul Institutului de Cercetari Stiintifice al Armatei din Clinceni, in vara lui 1991, imediat dupa terminarea facultatii”, isi aminteste Oprisan.
  • Mihail Marcu, MedLife. Actualul presedinte al MedLife, una dintre cele mai mari companii prezente pe piata serviciilor medicale private, si-a facut intrarea pe piata muncii, ca operator PC. „Aveam 18 ani cand mi-am luat acest job si salariul era o mie si ceva de lei, mult sub media salariala din acea vreme”, spune Marcu.
  • Mihail Ion, Raiffeisen Asset Management, a lucrat pentru prima data in viata sa ca preparator la Catedra de Moneda din cadrul ASE. “Eram imediat dupa absolvirea facultatii, in 1997, cand aveam 22 ani, fiind inrolat si la programul de masterat al Scolii Doctorale de Finante-Banci”, a declarat acesta.
  • Richard Matalon, L'Oreal Romania. Richard Matalon, manager general L`Oreal Romania, si-a construit intreaga cariera in cadrul acestei companii. Totul a inceput acum treizeci de ani, in Franta, cand timp de sase luni, Matalon a lucrat ca reprezentant de vanzari al L'Oreal. "A fost o experienta din care am avut foarte mult de invatat. De altfel, multi dintre colegii mei din Grupul L’Oréal au inceput ca reprezentanti de vanzari”, isi aminteste Richard Matalon.

Mai multe detalii despre primele joburi ale managerilor de top din Romania gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.