Cu toata criza si somajul din Romania, romanii prefera hotelurile de lux pentru sejururile petrecute la mare, si nu de oriunde, ci din statiunea Mamaia. Astfel, veniturile hotelurilor de cinci stele din Mamaia inregistrand venituri cu 15% mai ridicate decat in 2008.
"In mod paradoxal, intr-un an de criza, hotelurile de cinci stele sunt mai cautate. Astfel, in weekend, gradul de ocupare ajunge si la 100%, iar in timpul saptamanii este de circa 80%, mai mare decat in sezonul trecut. Estimam ca in acest an sa avem incasari cu circa 10-15% mai mari comparativ cu 2008", a declarat directorul general al Mamaia SA, Virgil Cirstea, noteaza Wall-Street.

Hotelul Mamaia, detinut de Mamaia S.A. a pastrat preturile la nivelul din 2008, iar turistii straini reprezinta pana la o treime dintre clienti, potrivit lui Cirstea.

Hotelul Vega, alt hotel din cele trei hoteluri de cinci stele cate sunt in Mamaia, a inregistrat la randu-i un grad de ocupare ridicat (58-60%) in luna iunie. Pentru iulie se estimeaza ca acest hotel va fi ocupat in proportie de 70%.

"Daca in weekend sunt ocupate toate camerele, in timpul saptamanii gradul de ocupare ajunge la 55-58%", a explicat Gelu Enciu, directorul general al Vega Turism.

Situatia nu este aceiasi pentru toate hotelurile de lux de pe litoralul romanesc, hotelul Saturn de cinci stele din Mangalia avand aproape jumatate din camere goale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.