ECDL (European Computer Driving Licence) Romania si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) au efectuat un sondaj de opinie privind gradul de utilizare a tehnicii de calcul in cadrul companiilor romanesti.

Sondajul s-a adresat unui numar de 2.000 companii si institutii publice si a evidentiat faptul ca, 75 la suta dintre persoanele chestionate folosesc computerul la serviciu mai mult de 24 de ore pe saptamana, aproape cinci ore pe zi, iar 79 la suta dintre angajati utilizeaza aplicatiile de procesare de text - Word, calcul tabelar - Excel, prezentari - Power Point, Internet si posta electronica.

De asemenea, 69 la suta dintre cei care utilizeaza calculatorul la locul de munca pierd timpul zilnic pentru rezolvarea unor probleme legate de necunoaserea unor anumite comenzi sau operatii simple de utilizare a computerului, cum ar fi tiparirea documentelor, probleme intampinate de ei insisi sau de colegii de serviciu, in timp ce aproape 60 la suta dintre angajati nu au urmat niciodata cursuri de instruire IT.

Cele mai recente studii, efectuate in Italia, cuantifica pierderi de 15 miliarde de euro in cadrul companiilor datorita utilizarii ineficiente a computerului la locul de munca, ECDL Romania a extrapoland aceste analize pe situatia de la noi, rezultand pierderi de peste 500 de milioane de euro.

Centrul acreditat de ECDL Romania, Andreco Educational, a lansat tuturor propunerea de a diagnostica gratuit grupuri de cate zece angajati, etapa care va determina necesarul de instruire IT pentru fiecare angajat din companie sau institutie publica.

Permisul European de Conducere a Computerului - ECDL este documentul standard pentru calificarea de baza in utilizarea computerelor, recunoscut la nivel international, dovedind abilitatea detinatorului de a folosi eficient un computer.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.