Vinerea trecuta s-a incheiat cea mai fasta perioada a bursei sibiene, dupa reautorizarea sa de anul trecut.
In primele sase luni ale anului s-au inregistrat noi recorduri de tranzactionare, volumul cumulat contractelor futures si options din primul semestru fiind de patru ori mai mare decat in perioada corespunzatoare a anului trecut.. In luna iunie, pentru prima data numarul cumulat al pozitiilor deschise pe pietele futures si options a depasit 30.000.

Pentru scadenta septembrie sunt deschise peste 6.000 pozitii futures si optiuni, ceea ce ofera premisele unui nou trimestru cu rezultate record. Euro a fost cotat pentru scadenta septembrie in scadere, el pierzand 0,0470 lei, fiind cotat la 3,6130 lei, dupa ce in precedentele sedinte el fusese cotat la 3,62 - 3,66 lei.

Paritatea cu scadenta septembrie nu a fost tranzactionata, intre cumparare, 1,1880 si vanzare, 1,22 dolari, fiind o distanta prea mare.
"Moneda americana continua sa testeze pragul de 1,20, dar de fiecare data euro revine la 1,21, comenta un broker sibian. Diferenta intre dobanda americana si cea europeana creeaza insa premisele aprecierii dolarului, paritatea putand evolua in saptamanile care urmeaza intre 1,17 si 1,19 dolari, pragurile de rezistenta aflandu-se la 1,1970 si 1,1830. Ramane de vazut daca moneda verde va avea 'muschii>> care sa o impinga in sus, intr-un moment in care pretul petrolului da batai de cap intregii economii mondiale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.