Grupul Frigotehnica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a echipamentelor frigorifice, a inregistrat un profit net de circa 4 milioane de euro in 2008, in crestere cu 11,1% fata de 2007.
Grupul preluat de fondul de investitii Balkan Accession Fund (BAF), coordonat de Horia Manda, a avut afaceri de 48,5 milioane anul trecut, cu 15,5% mai mult decat in 2007. “In primul trimestru din 2009, am realizat o crestere a vanzarilor de 20% fata de perioada similara a anului trecut. Avansul a fost determinat de proiectele industriale si comerciale incepute in perioada septembrie-octombrie 2008”, spune Ciprian Filipoiu, directorul diviziei Frig Industrial din cadrul Frigotehnica.

Grupul este prezent, incepand cu acest an si pe piata din Bulgaria, activitatea Frigotehnica urmand sa fie extinsa pe inca doua piete din regiune, respectiv Ucraina si Serbia.

Prezenta Frigotehnica in cele trei tari va necesita o investitie de patru milioane de euro, cea mai mare parte a sumei, respectiv 2,5 milioane de euro, fiind alocata pentru deschiderea locatiilor din Serbia si Ucraina.


Frigotehnica Bulgaria a fost infiintata ca urmare a expansiunii activitatii unora dintre cei mai mari clienti internationali ai grupului, cum ar fi Kaufland sau Billa. Potrivit estimarilor initiale, filiala din Bulgaria va ajunge pana la final de an la o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro.

Printre clientii Frigotehnica se numara Metro, Billa, Penny Market, Selgros, Kaufland, Plus, Carrefour, Cora, Inbev, Ursus, Cris Tim, Pizza Hut sau KFC.

Pe langa banii alocati pentru deschiderea biroului din Bulgaria, Frigotehnica a investit pana in prezent circa 700.000 de euro in dezvoltarea de noi servicii si extinderea retelei de centre zonale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.