Contributiile la asigurarile sociale vor fi diminuate cu cinci procente, a anuntat, ieri, la Alba Iulia, premierul Calin Popescu Tariceanu. El a precizat ca scaderea cu doua procente a acestui impozit, luata in calcul pana acum la nivelul Executivului, nu este suficienta pentru a stimula reducerea muncii la negru. "Avem nevoie de masuri-soc, asa cum a fost introducerea cotei unice de impozitare, si de aceea evaluam posibilitatea ca aceasta contributie sa fie redusa cu cinci puncte procentuale, in asa fel incat reforma fiscala sa poata fi continuata", a aratat Tariceanu.

El a adaugat ca aceste masuri vor determina dublarea, in urmatorii opt ani, a Produsului Intern Brut al Romaniei. Daca in aceasta privinta decizia politica este luata, Guvernul pare sa nu fi identificat inca modalitatile de acoperire a "gaurii" de unu la suta din PIB pe care reducerea CAS o va provoca. Majorarea TVA, cea mai probabila masura compensatorie despre care, de altfel, a vorbit si ministrul de Finante, ramane, potrivit lui Tariceanu, doar o ipoteza de lucru.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.