Bucurestiul este cunoscut ca fiind capitala europeana cu cele mai multe cazinouri, reprezentand o piata cu o valoare estimata la aproximativ 150 milioane euro. Cum este insa afectat segmentul jocurilor pentru cei bogati de contextul economic international si care sunt masurile care ajuta cazinourile sa minimizeze efectele negative ale crizei?
Strategii in vreme de criza

Contextul economic si-a pus amprenta si asupra industriei cazinourilor din Romania, o piata cu o valoare estimata la 150 milioane euro in 2008, doar in Bucuresti, iar Andrei Frimescu, marketing manager la Casino Palace, considera ca obiceiurile clientilor s-au modificat, observand atat schimbari pozitive, cat si negative pentru afacerile din acest domeniu.

Astfel, chiar daca in vreme de criza oamenii cheltuiesc mai putin si isi micsoreaza bugetele de consum pentru toate categoriile de produse si servicii, ei tind in acelasi timp sa acorde mai multa atentie felului in care isi petrec timpul liber, sa aiba mai multa grija de ei si sa se detaseze de stresul de fiecare zi.

Mai multe detalii despre strategiile cazinourilor pe timp de criza, gasiti aici.


Clientii cazinourilor din Bucuresti


Acest tip de cazinou se adreseaza locuitorilor Capitalei si ai zonelor apropiate, asa ca totul este diferit de ceea ce se intampla in Las Vegas, de exemplu, unde oamenii merg in vacante organizate de cateva zile pentru a paria sume imense de bani.

“Cazinourile locale ofera servicii zilnice de petrecere a timpului liber care implica de cele mai multe ori luarea cinei in oras, vizionarea unui meci de fotbal sau simpla intalnire cu prietenii. Asadar, un client a cheltuit in medie 240 euro pe seara in primele trei luni din 2009, fata de 252 euro in aceeasi perioada a anului trecut”, declara Andrei Frimescu.

Mai multe infromatii despre clientii cazinourilor din Bucuresti, gasiti aici.


Piata din Romania, una dintre cele mai importante pentru furnizorii de jocuri

Efectele crizei s-au simtit si in randul producatorilor de echipamente si jocuri pentru cazinouri.

Grupul de companii Atronic este lider mondial pe piata producatorilor de masini de joc si servicii destinate cazinourilor si a intrat acum zece ani pe piata din Romania, una dintre cele mai importante piete din Europa pentru companie.

Piata din Romania este foarte importanta pentru noi. Am venit aici putin inainte de anul 2000 si, chiar daca inceputul a fost mai dificil, a urmat o perioada de crestere continua pana in 2007, cand am inregistrat primele scaderi ale cererii. Desi este putin prematur sa facem predictii pentru anul 2009, ne asteptam la o scadere a cererii fata de 2008”, declara Sylvia Dietz.

Mai multe detalii despre piata cazinourilor din Romania, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.