Numarul de hoteluri si restaurante inregistrate la Registrul Comertului in primul trimestru al acestui an a scazut cu 3,2%, la nivelul tarii, fata de anul precedent, in timp ce pentru municipiul Bucuresti, a crescut cu 16%, potrivit datelor furnizate de ONRC.
Astfel, aproximativ 1.440 de comercianti cu obiectul de activitate in domeniul "Hoteluri si restaurante" s-au inregistrat in registrul comertului in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 3,2% fata de perioada similara a anului precedent, potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) agentiei de presa NewsIn.

Cele mai multe unitati inregistrate in primele trei luni ale anului curent se regasesc in Bucuresti, cu 176 de comercianti inregistrati, in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului precedent, in Constanta, cu 80 de unitati, in crestere cu 17%, Maramures, cu 59 de comercianti inregistrati, cu 20% mai multi fata de T1 din 2008, Brasov, cu 52 de unitati, si Timis, cu un numar total de 51 de unitati.

In ceea ce priveste judetele cu cel mai mic numar de comercianti inregistrati pentru acest segment, se numara Braila si Vrancea, cu 14 unitati, Giurgiu, cu 10 inregistrari si Ialomita cu doar 7 comercianti inregistrati.

Pentru segmentul "Hoteluri si restaurante", exista in prezent cinci categorii de comercianti, si anume hoteluri si alte activitati de cazare similare, alte servicii de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, restaurante, baruri si alte activitati de servire a bauturilor si alte activitati de alimentatie, precum catering pentru evenimente.

Astfel, dintre unitatile inregistrate in primele trei luni ale anului la Registrul Comertului in domeniul HorReCa, cea mai mare pondere a fost reprezentata de baruri si alte activitati de servire a bauturilor, in numar total de 571, in crestere fata de aceeasi perioada a anului 2008, cu 9%.

Totodata, din totalul de 1.440 de inregistrari, circa 75 din unitatile totale inregistrate au reprezentat hoteluri si alte facilitati de cazare similare, in scadere cu circa 24% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce, pentru segmentul de restaurante numarul de inregistrari a scazut cu circa 6%, pana la 433 de unitati. Restul unitatilor inregistrate in primul trimestru al acestui an au fost reprezentate de alte servicii de cazare, precum rulote sau campinguri, un numar de 301, si alte activitati de alimentatie, precum catering, circa 60 de unitati.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.