Banca franceza BNP Paribas va infiinta o platforma de extindere in regiune, in cazul in care va prelua pachetul majoritar la BCR, a declarat presedintele bancii, Michel Pebereau. El a afirmat ca "strategia de privatizare a BCR aprobata recent de Guvern este foarte buna", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Seful Executivului l-a asigurat pe presedintele BNP Paribas ca nu vor exista influente politice in procesul de privatizare a BCR. "Ca prim-ministru va incredintez ca nu vor exista ingerinte politice in privatizarea Bancii Comerciale Romane. Ceea ce ne inte-reseaza este ca BCR sa fie preluata de un actor strategic si, totodata, sa maximizam pretul obtinut in schimbul preluarii pachetului majoritar de actiuni", a spus premierul.

Strategia de privatizare a BCR prevede vanzarea catre un investitor strategic a unui pachet de 50% plus o actiune din capitalul social total al BCR. Vanzarea se va face prin negociere, cu selectie de oferte. In varianta vanzarii pachetului mai mare, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC) vorrenunta in totalitate la participatiile lor, reprezentand fiecare 12,5% plus o actiune din capitalul BCR.

In cealalta varianta, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) isi va vinde participatia sa de 36,8825% minus doua actiuni, iar cele doua institutii financiare internationale vor completa pachetul transferat investitorului strategic cu diferenta pana la 50% plus o actiune.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.