Incepand cu 1 ianuarie 2006, contributiile platite de angajati si angajatori vor scadea cu 2-3% in fiecare an, a declarat ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. Acesta a precizat ca scaderile la contributiile platite de angajatori vor fi mai mari decat cele care vor fi operate in cazul contributiilor platite de angajati. Si asta pentru ca, asa cum a precizat Ionut Popescu, si salariile angajatilor sunt platite tot din banii angajatorilor.

Prin aceasta masura, Ministerul de Finante crede ca veniturile colectate la buget rezultate din aceste contributii vor creste si, mai mult decat atat, cei care pana acum preferau sa-si plateasca oamenii "la negru" vor intra in legalitate. Aceasta masura va fi introdusa in strategia fiscala pentru urmatorii ani, care va fi elaborata de Ministerul Finantelor Publice in aceasta vara, si va fi cuprinsa in bugetuul pe anul 2006. Pana in 2008, potrivit declaratiilor lui Ionut Popescu, contributiile platite de angajati si angajatori vor scadea cu pana la 9-10%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.