Renault a vandut 10.000 de autovehicule pe piata romaneasca de la inceputul acestui an, nivel dublu fata de rezultatele raportate in perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al importatorului marcii Renault Romania.

Cresterea vanzarilor a fost efectul reducerii impozitului pe venit, intaririi semnificative a monedei nationale si programului de innoire a parcului auto.

Din totalul vanzarilor, peste 1.000 de unitati au fost autovehicule comerciale, cererea fiind, si in acest caz, dubla fata de prima jumatate a anului 2004, informeaza Mediafax. Veniturile producatorului francez rezultate din vanzarea de autoturisme si autoutilitare au depasit, astfel, 100 de milioane de euro, Renault adjudecandu-si o cota de 20% din piata vehiculelor de import.

Cea mai mare cerere a fost inregistrata pentru modelul Clio Symbol - 3.500 de unitati, respectiv pentru familia Megane - 3.000 de unitati. Renault isi va diversifica in acest an oferta de modele destinata pietei romanesti, prin lansarea noilor modele Modus, Megane Sport, Grand Scenic si Vel Satis.

Renault Nissan Romania, importatorul marcilor Renault si Nissan, si-a propus pentru acest an un obiectiv de vanzari de 15.000 de autovehicule, in crestere cu circa 11% fata de nivelul atins in anul 2004, de 13.500 de unitati, potrivit estimarilor din luna aprilie ale companiei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.