Comisarul european pentru Concurenta, olandeza Neelie Kroes, a estimat ieri, in Parlamentul European, ca Romania nu este pregatita, in materie de concurenta, pentru aderarea la Uniunea Europeana, in timp ce Bulgaria este pregatita - relateaza Rompres.

Neelie Kroes a recunoscut insa ca autoritatile de la Bucuresti au creat "un cadru legislativ" si "capacitati administrative".

"In ce priveste rezultatele obtinute, nu este suficient", a declarat Kroes, cu prilejul audierii sale de catre membrii Comisiei pentru afaceri economice si monetare din Parlamentul European. Comisarul european a mentionat in special deficientele in materie de combatere a coruptiei.

Neelie Kroes a avertizat autoritatile romane, in timpul vizitei efectuate la Bucuresti la 12 mai, ca ritmul insuficient al reformelor in domeniul concurentei ar putea duce la activarea clauzei de salvgardare si la amanarea cu un an a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Pe de alta parte, un fost presedinte al Parlamentului European, germanul Klaus Hansch, a declarat ca sansele ca Romania si Bulgaria sa intre in Uniunea Europeana in 2007 sunt tot mai mici, scrie publicatia "Der Tagesspiegel". Hansch se asteapta la activarea clauzei de salvgardare si amanarea cu un an a integrarii celor doua state.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.