Casele de schimb valutar din Romania vor incerca sa profite, din plin, de pe urma faptului ca zilele de 30 iunie, respectiv 1 iulie au fost declarate de catre Banca Nationala a Romaniei ca fiind nebancare. Cum ghiseele de schimb valutar ale bancilor comerciale vor fi inchise in cele doua zile, casele de schimb valutar vor scapa de concurenta institutiilor bancare. Asadar, vor incerca probabil sa profite de lipsa din peisajul concurential a bancilor, anuntand cursuri de schimb profitabile pentru ei, dar dezavantajoase pentru clienti.

Astfel, reprezentantii bancilor comerciale ne avertizeaza, indemnandu-ne sa fim precauti in cele doua zile, in ceea ce priveste cursul la care vom schimba banii. Exchange-urile vor afisa, probabil, in aceasta perioada cursuri mici la cumparare, dar mari la vanzare, pentru a fi ei in avantaj. Clientii trebuie doar sa cunoasca cursul de referinta stabilit de BNR in data de 29 iunie si valabil pentru zilele declarate nebancare. In functie de acesta, pot decide daca valorile afisate de casele de schimb valutar sunt corecte sau nu.

Trebuie amintit faptul ca, in cele doua zile declarate nebancare, nu vor functiona nici automatele de schimb valutar ale BCR. Casele de schimb valutar contactate ne-au informat ca in zilele de 30 iunie, respectiv 1 iulie 2005 vor functiona normal, dupa programul stabilit si anuntat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.