Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca reforma fiscala va continua in 2006 cu reducerea contributiilor la fondurile de sanatate, de pensii, de somaj, astfel incat 16a sa devina un numar arhicunoscut in fiscalitatea romaneasca, aceasta politica avand ca obiectiv stimularea masiva a economiei.

"Nu vom tine tot timpul linia si obiectivele Europei sociale", a precizat seful statului, adaugand ca, pana la a deveni o tara sociala, Romania trebuie sa devina o tara performanta din punct de vedere economic.

"Vom continua cu reducerea contributiilor la fonduri"
Basescu a explicat ca motivul reformei fiscale demarate la inceputul anului 2005 a fost acela ca nimeni nu sustine o protectie sociala fara o economie performanta. "Vom continua cu etapele urmatoare de reducere a contributiilor la fonduri, incepand cu 2006. Cifra 16 va deveni o cifra arhicunoscuta in finantele si fiscalitatea romaneasca, 16 fiind cifra de taxe si impozite care va functiona in marea majoritate a zonelor de fiscalitate ale Romaniei", a adaugat presedintele.

El a mai spus ca se va "umbla" si la contributiile la fonduri, astfel incat acestea sa nu mai fie printre cele mai inalte din Europa, ci sa se situeze la nivelul mediu, fie ca este vorba de fondul de sanatate, de fondul de pensii sau de cel de somaj.

Basescu a precizat ca aceasta politica are un singur obiectiv: stimularea masiva a economiei. El a adaugat ca, pana la sfarsitul anului, se va emite si legislatia necesara pentru reducerea birocratiei, astfel ca in anul 2006 Romania sa aiba un set legislativ care sa imbunatateasca in primul rand mediul de afaceri. Mentionand ca autoritatile romane stiu care sunt implicatile, Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca nu exista alta solutie pentru Romania decat un mediu de afaceri sanatos, performant, care sa stimuleze investitiile romanesti si straine, care sa stimuleze munca, plasand Romania in randul tarilor foarte atractive din Europa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.