Business 15 Mai 2009 17:40
Piata constructiilor metalice va cunoaste o scadere in 2009 si nicio firma din domeniu nu se asteapta sa raporteze profit, ca urmare a crizei financiare, a declarat directorul general al ArcelorMittal Construction Romania, Marian Parvu.
Cu toate acestea, Marian Parvu spune ca si-a propus sa vanda, in acest an, 19.000 de tone de panouri metalice, cu 4.000 de tone mai mult decat in 2008, cand compania a avut o cifra de afaceri de 24 milioane de euro.

Pentru 2009, ArcelorMittal Construction Romania evita sa faca estimari cu privire la cifra de afaceri, in special datorita scaderii pretului la otel pe piata mondiala, dar si a caderii, pe plan intern, a pietei constructiilor industriale.

"In primul trimestru al al anului 2008, pretul mediu pe tona de panou metalic vandut a fost de 1.550 euro, iar anul acesta, pe acelasi interval de timp, pretul a scazut la 990 euro pe tona. Piata a devenit haotica, iar preturile au o fluctuatie necontrolata. In aceste conditii nu putem face nicio estimare cu privire la cifra de afaceri", a adaugat Marian Parvu.

Directorul general al ArcelorMittal Construction Romania a adaugat ca, in primul trimestru al anului 2009, vanzarile s-au ridicat la nivelul a 70% din vanzarile inregistrate de companie in aceeasi perioada a anului trecut.

"Spre sfarsitul anului sper sa ne revenim. (...) Armat, divizia specializata in acoperisuri si plansee pentru case, vinde mai bine in prezent decat anul trecut in luna mai, insa piata constructiilor industriale se afla la cel mai scazut nivel si speram sa urmeze si aici perioada de crestere", a mai precizat Marian Parvu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.