Business 14 Mai 2009 11:33
Estimarile grupului Mobexpert, detinut de omul de afaceri Dan Sucu, pentru primul trimestru din 2009 prevedeau o stagnare a vanzarilor, in conditiile mentinerii preturilor produselor in lei la nivelul anului 2008.
Situatia din piata a condus, insa, la o scadere cu aproximativ 5% a vanzarilor in lei in primul trimestru din 2009, fata de perioada similara a anului trecut. In euro, devalorizarea accentuata a monedei nationale a determinat scaderea vanzarilor cu peste 20%.

Pe segmentul de mobilier pentru casa si decoratiuni, vanzarile din primul trimestru 2009 au scazut cu 3% iar pe segmentul mobilierului pentru birou cu aproximativ 10%.

Magazinele Mobexpert din Bucuresti au inregistrat scaderi mai mici comparativ cu cele din tara, cea mai buna evolutie a vanzarilor fiind inregistrata de magazinele integrate in centre comerciale in defavoarea celor de sine statatoare. Vanzarile magazinului din Baneasa au crescut cu 5% in primul trimestru 2009, comparativ cu perioada similara din anul trecut.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.