Business 11 Mai 2009 12:53
Cea mai mare companie din Romania dupa valoarea de piata, Petrom (SNP) a obtinut un profit net de 506 milioane lei, in primul trimestru al acestui an, cu 48% sub nivelul din perioada similara a anului trecut, sub influenta negativa a ieftinirii titeiului, care i-au redus veniturile cu o treime.
In primele trei luni ale anului trecut, Petrom obtinuse un profit net de 977,03 milioane lei. Afacerile companiei s-au cifrat la 3,04 miliarde lei, in primul trimestru din 2009, fiind cu 18,3% mai mici decat cele afisate in perioada similara din 2008, de 3,72 miliarde lei, potrivit NewsIn.

"Evolutia nefavorabila a preturilor la titei si situatia economica deteriorata, ce au continuat pe parcusul primului trimestru din 2009, au exercitat presiune asupra rezultatelor noastre", a spus Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom.

Scaderea profitului net, din primul trimestru al acestui an, a fost totusi atenuata de utilizarea instrumentelor de acoperire a riscului valutar (instrumente de hedging). In schimb, profitul operational a fost afectat puternic de evolutia nefavorabila a preturilor la titei, comprimandu-se cu 83%, la 180 milioane lei (42,2 milioane euro).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.