In cotidianul "Wall Street Journal Europe" a aparut, joi, anuntul prin care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) aduce la cunostinta potentialilor investitori ca va scoate la vanzare actiunile detinute la BCR. "Pentru a participa la procesul de privatizare a Bancii Comerciale Romane (BCR), partile interesate sunt invitate sa trimita scrisori de intentie catre AVAS, nu mai tarziu de ora 17,00 a zilei de 7 iulie 2005", se arata in anunt.

Investitorii selectati (lista scurta) vor fi notificati de catre AVAS la data de 14 iulie, iar plicurile cu ofertele finale vor fi deschise pe 20 septembrie, ora 17.00, la sediul AVAS. La capitolul "Criterii de precalificare" al anuntului se precizeaza ca investitorul sau consortiul care va prelua banca trebuie sa fie capabil sa sustina dezvoltarea BCR pe pietele de servicii financiare si bancare. La data de 10 iunie, AVAS detinea o cota de 36,8825% din actiunile BCR. Si cand te gandesti ca pentru 9% din una din cele mai mari banci din China, o institutie financiara americana ofera 3 miliarde de dolari!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.