Ministrul Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, s-a intalnit ieri cu reprezentantii misiunii FMI.
Reprezentantii Fondului au apreciat favorabil finalizarea privatizarilor cu ENEL Italia pentru Electrica Banat si Electrica Dobrogea si cu Gaz de France pentru Distrigaz Sud. Ministrul Seres a informat si despre decizia ministerului de a privatiza si alte companii din sectorul industriei de aparare, cum ar fi Romaero, IOR, Avioane Craiova, Santierul Militar Naval 2 Mai.

Reprezentantii FMI i-au solicitat ministrului Seres o situatie clara a numarului de mineri disponibilizati de la inceputul anului, a minelor inchise sau care au inceput sa se inchida de la inceputul anului si valoarea platilor compensatorii.

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, a aratat ca reprezentantii Fondului nu s-au declarat impotriva formei proiectului de modificare a Codului Muncii negociat cu partenerii sociali, dar apreciaza ca "mentinerea reglementarilor actuale legate de contractul colectiv de munca pastreaza o anumita rigiditate in relatiile dintre salariati si angajatori".

Recalcularea pensiilor a fost un alt subiect dezbatut de ministrul Muncii cu FMI, oficialii Fondului dorind informatii cu privire la fondurile cheltuite in etapa I de recalculare si ce sume urmeaza in etapa a doua.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.