Preturile pentru litoralul romanesc sint cu maximum 10% mai mari decit anul trecut

Sumele minime de care avem nevoie pentru a merge in vacanta in acest an sint cinci-sase milioane lei daca stam in tara si minimum 200 de euro daca preferam sa mergem in strainatate. Atit agentiile de turism, cit si hotelierii romani au pregatit oferte variate, iar preturile au suferit mici modificari fata de anul trecut. Astfel, turistii care vor prefera litoralul romanesc se vor confrunta cu preturi usor mai mari, in schimb turistii care vor prefera soarele Mediteranei sau Adriaticei vor gasi la agentii oferte la preturi putin mai mici.

Pina la sfirsitul lunii iunie, preturile la hotelurile de pe litoral se vor mentine la acelasi nivel cu cele de anul trecut, urmind ca din iulie acestea sa creasca si sa se mentina la un nivel usor superior pina in luna septembrie, spun oficialii Federatiei Patronale din Turism. "Sezonul a inceput cu vinzari excelente ale pachetelor la preturi reduse, de extrasezon, dar pentru perioada imediat urmatoare (15-30 iunie), vinzarile sint cam cu 30% mai mici decit in aceeasi perioada a anului trecut, desi hotelurile au mentinut aceleasi preturi", spune presedintele FPT, Daniel Vasilescu. Probabil speriati de vremea nefavorabila, turistii prefera sa cumpere bilete pe litoral pentru perioada de dupa 1 iulie, cind tarifele sint putin mai mari decit anul trecut.

"Pentru iulie-august, vinzarile sint mai bune, cu 7-8% mai mari decit anul trecut, in conditiile in care preturile la hotelurile de 1-2 stele sint mai mari cu maximum 5% decit anul trecut, iar la hotelurile de trei sau patru stele cu maximum 10%", a mai spus presedintele FPT.

Cererile turistilor pentru litoral in 2005 vizeaza in special Mamaia. Un sejur de o saptamina la un hotel de trei stele cu pensiune completa, in Mamaia, va costa aproximativ 10 milioane de lei de persoana, iar la un hotel de doua stele un sejur cu demipensiune va costa in jur de 3,5-4 milioane lei.

intern
destinatie pret conditii agentie
Mamaia 10 mil. lei 3*, demipensiune Eximtur
Mamaia 6,8 mil. lei 3*, demipensiune CMB Travel
Neptun 4 mil. lei 2*, demipensiune CMB Travel
Costinesti 7,7 mil. lei 3*, demipensiune Best Comtour

extern
Malta 188 euro 2*, transport avion, Malta Travel
demipensiune
Mallorca 189 euro 2*, transport avion, J’Info Tours
demipensiune
Rimini 345 euro 2*, demipensiune, CMB Travel
transport avion
Antalya 323 euro 4*, all inclusive, J’Info Tours
transport avion

Duel intre Spania si Turcia

In acest an, marea batalie a biletelor de vacanta externa se va da intre Spania si Turcia, cele doua destinatii preferate de romani, alaturi de Grecia.
Conform agentiilor de turism, anul acesta suprematia Turciei va scadea in favoarea Spaniei, deoarece turistii au tot fost in Turcia si sint tentati de tururile culturale, circuitele si vizitele pe care le pot face in Spania. Peste 6.000 de turisti romani vor vizita in acest an Spania, dintre care 10-15% se vor caza la hoteluri de 5 stele, iar 40-45% la hoteluri de 3-4 stele, declara Cristina Irimia, reprezentantul uneia dintre firmele de turism care opereaza pe Spania. "Am fost surprinsi de cit de multi turisti prefera hoteluri de categorie superioara si cu pensiune completa". Spania, Turcia si Grecia sint in acest an si mai accesibile turistilor romani, deoarece majorarea cererii a dus si la cresterea puterii de negociere a agentiilor de turism.

"Datorita puterii de negociere pe care o avem cu hotelurile si companiile aviatice, putem sa oferim turistului roman un produs odinioara de lux la preturi avantajoase, cum ar fi un sejur complet pe Costa Brava la 189 euro/persoana sau in Mallorca la 199 euro/persoana", mai spune Irimia.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.