In jur de 400 de directori ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare au fost convocati vineri, la ora 12.00, la sediul ANAF din Capitala pentru a fi instiintati de demitere, a declarat presedintele SNFP, Sebastian Oprescu.
Aproape 400 de sefi din ANAF sunt chemati la Bucuresti, pentru a fi demisi "In aceasta seara (joi - n.red.) la ora 21.00, toti sefii garzii financiare din tara au fost chemati la birouri pentru a primi preavizul de concediere iar maine (vineri - n.red.) aproape 400 din directorii generali si directorii generali adjuncti ai Directiilor Financiare, Autoritatii Vamilor, Garzii Financiare si ai Administratiilor Financiare din toate judetele au fost convocati la Bucuresti pentru a li se aduce la cunostinta ca vor trebui sa elibereze functiile in termen de 30 de zile", a precizat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, citat de NewsIn.

Oprescu a adaugat ca toti inspectorii teritoriali de munca si adjunctii acestora au primit preaviz de demitere in cursul zilei de joi.

"Ma astept ca cel putin 2.000 de persoane sa fie demise, ca urmare a aplicarii Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, ce vizeaza desfiintarea in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a functiilor care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate", a mai spus liderul SNFP.

Surse guvernamentale au declarat pentru NewsIn ca toti sefii serviciilor deconcentrate primesc joi si vineri decizii de demitere, iar in urmatoarele 30 de zile intra in vigoare preavizul impus de Codul Muncii pentru functiile de conducere, interval in care se vor desfasura si concursurile pentru desemnarea noilor sefi.

"Termenul stipulat in OUG este de 32 de zile pentru ca in primele doua zile de la publicarea Ordonantei de Urgenta sa fie transmise deciziile de demitere, cu preaviz de 30 de zile", au afirmat sursele citate. Potrivit acestora, in sedinta de saptamana viitoare Executivul va aproba prin HG si modelul contractului de management pe care viitorii sefi ai serviciilor deconcentrate trebuie sa si-l asume.

Functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, potrivit textului actului normativ.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.