Ursus Breweries, unul din cei mai importanti producatori autohtoni de bere, are un nou vicepresedinte tehnic, in persoana lui Alan Sikora (54 de ani). Printre responsabilitatile acestuia se numara optimizarea capacitatii si capabilitatii de productie a companiei, supervizarea tuturor unitatilor de productie din Romania si cresterea eficientei pe intregul lant de aprovizionare.

Alan Sikora are o experienta de peste 27 de ani in SAB Miller si de 31 de ani in industria berii. In 1982 a fost angajat de catre SAB Ltd. pentru operatiunile sale din Africa de Sud si, dupa o serie de pozitii junior, in 1990 a fost numit Brewing Manager pentru SAB Isando Brewery. De atunci a continuat sa isi dezvolte experienta in domeniu in functii precum Manager de Productie pentru SAB Pietersburg Brewery, Director General pentru Southern Associated Maltsters si Director General pentru SAB Prospecton Region.

Alan s-a alaturat SABMiller China in 2004 in functia de Director Tehnic. Datorita experientei sale vaste din domeniul industriei berii, maltului si hameiului, principalul sau rol a fost acela de a oferi consultanta in toate aspectele procesului de productie. De asemenea, Alan a fost responsabil cu dezvoltarea strategiei regionale de productie si a planului de actiuni aferent.

Dupa China, Alan s-a mutat in Ungaria, unde a fost numit Director Productie si Logistica in cadrul Dreher Breweries Ltd., pozitie pe care a ocupat-o pana in martie 2009. Principalele responsabilitati ale lui Alan in aceasta functie au fost introducerea conceptului de World Class Manufacturing, reorganizarea departamentului de productie si integrarea lantului de aprovizionare in departamentul de productie in vederea cresterii eficientei.

Alan are o diploma in Stiinte, productia berii de la Heriot-Watt University din Edinburgh si a participat la Programul de Advanced Management in cadrul INSEAD University. Din 1981 este membru al Institute of Brewing din Londra.

URSUS Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si detine 4 fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Marcile URSUS Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timisoreana, Stejar, Ciucas si Pilsner Urquell.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.