Omul care a construit de la zero corporatia Daewoo si care a fugit din Coreea de Sud in momentul prabusirii imperiului de afaceri sub povara unor datorii de 70 de miliarde de dolari a revenit, ieri, in tara si a fost imediat arestat, relateaza Mediafax. Kim Woo-choong, in varsta de 69 de ani, s-a intors acasa la sase ani de la falimentul Daewoo, care a fost unul dintre cele mai puternice conglomerate ale statului asiatic. Procurorii au afirmat ca fostul presedinte al grupului Daewoo va fi acuzat mai mult ca sigur de frauda, pentru rolul avut in colapsul companiei.

Baik Kee-seung, director de Relatii publice al fostului grup Daewoo, a declarat ca Kim va coopera deplin in cursul investigatiei. Autoritatile au emis un mandat de arestare pe numele lui Kim in martie 2001, sub acuzatia de frauda. Kim este suspectat ca ar fi avut cunostinta despre fraudele contabile, care au mascat pierderi de zeci de miliarde de dolari. Circa 20 de directori si contabili ai Daewoo au fost deja condamnati pentru frauda.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.