Gazprom, cel mai mare producator de gaz din lume, nu a abandonat interesul pentru Romania si ar putea penetra piata noastra printr-un parteneriat cu grupul german E.ON AG, in scopul dezvoltarii unor proiecte din domeniul distributiei.

"Avem posibilitatea de a intra in activele achizitionate de E.ON in Romania. Avem oportunitatea de a ne apara interesele nu doar prin achizitionarea de active, ci si prin relatii de colaborare", a declarat directorul executiv adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev, citat de cotidianul rusesc "St. Petersburg Times". Contactat telefonic de "Averea", reprezentantul pentru Romania al grupului E.ON, Volker Raffel, nu a confirmat informatia, dar nici nu a negat posibilitatea parteneriatului.

Gazprom, companie care incearca sa dobandeasca acces pe pietele de gaze naturale din Europa, piete pe care un sfert din gazul natural consumat este furnizat de Gazprom, discuta cu E.ON posibile proiecte comune in domeniul productiei si vanzarii de gaz natural, precum si in domeniul productiei de energie electrica, adauga publicatia rusa.

Ruhrgas AG, o divizie de distributie a gazului natural din cadrul E.ON, a castigat in luna august 2004 o licitatie pentru pachetul majoritar de actiuni in societatea Distrigaz Nord SA, una dintre companiile romanesti de distributie a gazului natural, acordul urmand sa fie finalizat in curand. Dupa ce a cumparat Electrica Moldova, concernul german E.ON se declara interesat si de achizitionarea altor companii romanesti de distributie a energiei electrice.

Nu este pentru prima oara cand gigantul rusesc Gazprom isi exprima interesul pentru piata autohtona a utilitatilor. Anul trecut, compania ruseasca a pierdut "la mustata" cursa pentru preluarea uneia dintre cele doua societati de distributie a gazului de la noi, Distrigaz Sud.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.