Din ce in ce mai multi europeni socializeaza online, Facebook fiind platforma preferata de majoritatea dintre ei.

Analizand succesul Facebook in ultimul an, un raport publicat de comScore releva ca popularitatea retelei sociale in Europa este atat de mare incat in 11 din cele 17 tari luate in calcul Facebook ocupa locul intai. Expansiunea retelei sociale a dus siteul pe locul 6 in topul celor mai vizitate din intreaga lume, cu 275 de milioane de vizitatori in luna februarie, o crestere de 175 de procente fata de aceeasi luna a anului trecut.

Peste 100 de milioane de europeni au frecventat reteaua in intervalul februarie 2008 – februarie 2009, cresterea de 314% putand fi tradusa si in numarul de minute petrecute online. Astfel, daca anul trecut timpul petrecut pe Facebook insuma 1.1% din totalul de minute petrecute online, in februarie 2009 acest procent a crescut de aproximativ patru ori, la 4.1%, procent reprezentand o medie de trei ore petrecute, in fiecare luna, pe Facebook. Cei mai multi utilizatori europeni se afla in Marea Britanie (22.7 milioane), tara a carei crestere fata de anul trecut este de 75%, urmatoarele doua pozitii fiind ocupate de Franta (13.7 milioane) si Turcia (12.4 milioane).

Cea mai spectaculoasa crestere, de 2700 de procente, a avut loc in Italia, unde numarul de utilizatori a atins cifra de 10.8 milioane. Urmatoarele doua pozitii in clasamentul tarilor cu cea mai mare rata de crestere sunt Spania (999%) si Belgia (607%), singurele trei tari in care Facebook nu ocupa primul sau cel de-al doilea loc in topul retelelor sociale preferate fiind Germania, Portugalia si Rusia.

Chiar daca din ce in ce mai multi romani folosesc Facebook, rata de crestere raportata de Techno/Marketer pentru cel de-al patrulea trimestru al 2008 fiind de 400%, tara noastra nu a fost inclusa in acest raport. Reprezentanti ai comScore au declarat, pentru 9am, ca vor lua in calcul, in viitor, utilizatorii de Facebook din mai multe tari est-europene, printre care si Romania.

Facebook a depasit, saptamana trecuta, ca numar total de utilizatori, cifra de 200 de milioane, dupa cum a anuntat creatorul retelei, Mark Zuckerberg, pe blogul oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.