In Romania s-ar putea produce, anul acesta, un cutremur cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter, lucru mentionat intr-o hotarare de guvern din 2008.

In Hotararea de Guvern nr. 548/2008 privind strategia de comunicare in situatii de urgenta, emisa de guvernul Tariceanu in iulie 2008, se precizeaza ca, “in conformitate cu studiile efectuate in acest domeniu de institutii specializate, cutremurele cu o magnitudine peste 7 grade pe scara Richter au o perioada medie de revenire de 32 de ani. Pe baza acelorasi studii au fost stabilite si perioade de revenire a cutremurelor cu diferite intensitati in Bucuresti”. In 2009 se implinesc exact 32 de ani de la ultimul cutremur care a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca in 2009 exista posibilitatea producerii unui cutremur cu magnitudine mare.

“Am primt rapoarte de la specialisti, inclusiv de la americani. Acolo se vorbeste de acest cutremur. Se dau si cifre, ca de exemplu cati oameni ar putea muri in Bucuresti: 500.000”, a declarat edilul-sef la Realitatea TV.

Pe de alta parte, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, sustine ca in urmatorii trei ani in Romania nu va avea loc nici un cutremur cu magnitudine mare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.