Multe firme multinationale prezente in Romania s-au relocat in Bulgaria si Ungaria, tari in care rambursarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) se face mult mai rapid, a declarat Daniel Anghel, partener al PricewaterhouseCoopers (PwC).

"Multe firme multinationale prezente in Romania s-au relocat in Bulgaria si Ungaria pentru ca rambursarile de TVA merg foarte rapid. Firmele relocate in Bulgaria importa materie prima si apoi o exporta in Romania", a spus Daniel Anghel, la o dezbatere despre rambursarea TVA.

El a mentionat ca sunt cazuri cand se cere "un camion de documente" si ca in vest exista un control electronic din baza de date, iar controalele incrucisate facute cu furnizorii in baza de date europeana pot bloca cu un an rambursarea TVA.

"Se poate face ca in Germania sau in Franta, unde TVA-ul a fost marit cu 3% ca sa scada impozitele pe forta de munca", a declarat secretarul general al Asociatiei Oamneilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.