"Prezenta intervine la putin timp de la lansarea la nivel international a primei platforme dual core, ceea ce demonstreaza ca piata locala este pregatita sa utilizeze aceste tehnologii", a declarat Piotr Pagowski, directorul regional pentru Europa Centrala si de Est al corporatiei americane. Tehnologia multicore imbunatateste performantele PC-urilor, reduce consumul de energie si permite procesarea mai eficienta a mai multor aplicatii (task-uri) in acelasi timp - multitasking.

De asemenea, acestea permit companiilor sa creasca nivelul de securitate al PC-urilor.

Procesoarele Intel dual core vor intra in componenta sistemelor multimedia "Davio Dual Core" si "Diablo G", care vor fi lansate in magazine pana la sfarsitul lunii iunie. Pretul acestora va fi de circa 40 de milioane de lei.

CARACTERISTICI.

Procesorul Pentium D, care este in centrul noilor platforme dual core, este creat pe tehnologia de 90 de nanometri, beneficiind de tehnologiile Execute Disable Bit si Enhanced Intel SpeedStep. Are o memorie cache de nivelul doi de 2 MB si dispune de doua motoare de calcul, integrate intr-un singur cip. Noua serie de procesor Pentium D - in care sunt incluse modelele 840, 830 si 820 - functioneaza la frecventele de 3,2 GHz, 3 GHz si 2,8 GHz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.