Unele companii importante de IT se pregatesc in urmatorul an pentru achizitii, in timp ce altele se feresc de acest tip de actiuni din cauza instabilitatii economice pe pietele globale, scrie presa internationala.

Lenovo Group a anuntat ca nu este un moment bun pentru fuziuni si achizitii, desi acest tip de actiuni a ramas o modalitate de extindere a companiei la nivel global. Cel mai mare producator de echipamente pentru retele Cisco a anuntat ca se pregateste sa inceapa o etapa de fuziuni si achizitii in urmatorul an dupa ce valoarea companiilor IT a scazut considerabil, potrivit Bloomberg.

Eventualele tranzactii se incheie de obicei cu dispute dupa ce companiile vizate se asteapta la preturi mari, in timp ce Lenovo, care este cumparatorul, vrea sa achizitoneze la preturi reduse, a declarat CEO-ul Lenovo, Yahg Yuanquing, adaugand ca va fi mai usor sa realizeze achizitii si fuziuni cand economia globala va reveni la normal.

Ned Hooper, vice-presedinte al diviziei de dezvoltare a companiei din cadrul Cisco, s-a aratat mai optimist declarand ca “nu se va gandi doar sa spere in aceasta directie, ci va trece direct la actiuni”. “Vom continua sa folosim fuziunile si achizitiile ca o parte cheie a strategiei noastre de crestere”, a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.