Membri ai familiei, numerosi colegi si reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale au intampinat, luni, pe aeroportul Transilvania din Targu Mures, aeronava militara C130 Hercules care a transportat trupul neinsufletit al maiorului post-mortem Petre Tiberius, ucis vineri dimineata in Afganistan, intr-un schimb de focuri la 80 de kilometri sud-est de Kabul.

Aeronava a aterizat la Targu Mures, luni, in jurul orei 17.45, iar trupul ofiterului a fost coborat, Garda de Onoare a prezentat onorul militar, dupa care a fost depus pe catafalc. Un sobor de preoti civili si militari au oficiat o slujba religioasa, transmite AGERPRES.

In cadrul ceremonialului de repatriere a trupului ofiterului, organizat pe aeroport, a fost citit ordinul de inaintare la gradul de maior post-mortem al lui Petre Tiberius, precum si decretul prezidential de acordare a Ordinului National Steaua Romaniei in grad de cavaler cu insemn pentru razboi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.