Comisia Europeana a respins informatiile dintr-un articol de presa ce cita un raport al Fondului Monetar International (FMI) si care sugera ca tarile UE din Europa Centrala si de Est ar trebui sa treaca la moneda unica, fara statut de stat al zonei euro cu drepturi depline.

Financial Times (FT) a citat un raport confidential apartinand FMI, conform caruia statele Uniunii Europene, din Europa Centrala si de Est, care se confrunta cu probleme, ar trebui sa treaca la euro chiar daca nu ar deveni membre cu drepturi depline ale zonei euro, informeaza NewsIn.

Comisia Europeana a refuzat sa comenteze raportul aparut in Financial Times, insa a sugerat ca este depasit si a precizat ca Uniunea Europeana (UE) a luat mai multe masuri pentru a ajuta Europa de Est sa depaseasca criza financiara mondiala.

"Pare sa fie un raport intern, aparut cu o luna in urma. Nu avem comentarii legate de acest raport", a declarat un purtator de cuvant al Comisiei.

Comisia Europeana recomanda daca o tara este potrivita pentru a adopta euro, iar decizia finala tine de guvernele din zona euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.