Uzina auto ruseasca Izhavto, ce asambleaza autoturisme pentru AvtoVAZ si pentru grupul coreean Kia Motors, a anuntat ca se va inchide in aceasta luna pe o perioada nedeterminata si ca va disponibiliza 5.000 de muncitori, acesta fiind primul mare esec al sectorului auto din Rusia, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Am inregistrat pierderi de 5 milioane dolari pe luna in ultimele cinci luni. Nu putem sa mai facem fata. Am fost nevoiti sa apelam la ultima solutie si sa inchidem fabrica", a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Dmitri Rumiantev.

Inchiderea fabricii Izhavto vine la cateva zile dupa ce Kremlinul a prezentat un plan de mai multe miliarde de dolari pentru sustinerea sectorului auto, cu scopul de a evita disponibilizari ce ar duce la instabilitate sociala.

La sfarsitul anului trecut, vanzarile de autoturisme din Rusia au intrat pe o spirala descendenta, cauzata de scaderea veniturilor si de scumpirea creditelor pentru autoturisme. Guvernul a estimat ca vanzarile ar putea sa scada cu peste 60% in acest an.

Luni, ingrijorat ca accentuarea saraciei si disponibilizarile ar putea scoate oamenii in strada, Kremlinul a oferit celor patru mari constructori auto din Rusia mai multe miliarde dolari sub forma de ajutoare directe, credite si garantii. Izhavto, cu o capacitate de productie de 350.000 autoturisme pe an, nu era pe aceasta lista.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.