Un grup de oameni de afaceri ai companiilor din statele membre UE urmeaza cursuri de pregatire in Japonia cu o durata de cateva saptamani. Aceste cursuri sunt finantate de catre Comisia Europeana.
Cursurile de pregatire pentru manageri, facilitarea angajarii in domeniul tehnologiei si stiintei destinate studentilor si toate activitatile de suport pentru afaceri organizate de Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industriala are ca scop imbunatatirea cooperarii dintre UE si Japonia.

„Pentru antreprenorii si managerii cu adevarat fideli afacerii de calitate pe termen lung, Japonia este partenerul ideal. Nevoia de calitate este atat de ridicata si de intiparita in cultura populatiei incat cooperarea cu japonezii poate fi interesanta. In lucrul cu Japonia, comunicarea interculturala este cheia. Modul de actionare al programului “Intelegerea Industriei Japoneze“ mi-a oferit o sansa unica de intensificare a comprehensiunii mele fata de “obiceiul japonez”, nu doar prin invatarea limbii japoneze, dar mai ales prin traiul alaturi de japonezi." declara Giorgio Possio, Presedinte si CEO, SPESSO GASKETS, Italia. "Sunt recunoscator Centrului UE-Japonia pentru Cooperare Industruala deoarece, prin prelegerile cursului “Intelegerea Industriei Japoneze”, networking si vizitarea companiilor, mi-a consolidat parerea despre Japonia, sursa nepretuita de cultura industriala si inovatie, inclusiv la nivel SME. Exista un mare potential de cooperare pe multe sectoare intre SME Japonezi si Europeni care detin abilitati de management Intercultural. Am speranta ca firma mea se afla printre ele.” a mai adaugat acesta.


Programele de pregarire manageriala cuprind:
  • Programele de pregatire pentru Human Resource - Intelegerea Industriei Japoneze (4/5 saptamani) PPH. Patrunderea in cultura japoneza, business management si practici comerciale in Japonia. Include seminarii, conferinte, deplasari pe teren, lectii de limba japoneza, seminarii comune cu managerii japonezi, vizite la companii atat de grup cit si individuale, etc.
  • Metode de Distributie si Afacere in Japonia (1saptamana) - MDA. Intelegerea practica a sistemului de distributie japonez si intocmirea strategiilor. Include patrunderea aplicatiilor afacerii japoneze a Retelelor Omniprezente si a principalelor tehnologii relevante in Japonia in sectorul distributie, etc.
  • Productie la scala mondiala - PSM. Este destinat oamenilor de afaceri responsabili de productie sau calitate. Analizarea metodelor japoneze de afaceri si productie. Include vizite la cateva dintre cele mai avansate fabrici din lume.
  • Pregatire pentru studenti
  • Programul VULCANUS in Japonia si UE. Pentru studentii europeni si japonezi in domenii precum tehnologia si stiinta, un traineeship de 8 luni in interiorul unei companii, cu 4 luni curs de limba. Pentru companiile europene si japoneze, este o sansa unica sa gazduiasca studentii selectati din domeniile high-tech, stiintific si tehnic.
Seminarii & Workshop-uri

Tinute atat in Uniunea Europeana cat si in Japonia si concentrate pe subiecte actuale, probleme de afaceri si politica, despre industriile ambelor regiuni.

Serviciul Informatii

Pentru sprijinul oamenilor de afaceri europeni si japonezi. Centrul raspunde cercetarilor despre pietele si produsele Japoneze sau UE si despre legislatia UE si diverse aspecte ale unicei piete europene.

Despre Centru:

O speculatie unica intre Comisia Europeana si Guvernul Japonez, Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industriala este esenta organizatiei non-profit care urmareste imbunatatirea competitivitatii companiilor UE si Japoneze si cooperarea prin facilitarea schimbului de experienta si a know-how-ului intre afacerile UE si Japoneze. Inca de la infiintare in 1987, Centrul si activitatile sale au fost fondate de catre Directoratul General pentru Intreprindere si Industrie (Comisia Europeana) si Ministerul Economiei, Comertului si Industriei din Japonia (METI) pe langa contributiile unor companii private.

Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industriala este podul eficace intre oamenii de afaceri Europeni si Japonezi si este fidel dezvoltarii propriilor activitati de urmarire indeaproape a prioritatilor Autoritatilor Japoneze si UE si nevoile industriei. Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industriala are sediul in Japonia si punct de lucru in UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.