Datoriile acumulate pana la 31 decembrie 2003 si neachitate pana in prezent fata de societatea Electrica de 41 de unitati miniere si cariere, pentru care Guvernul a aprobat decizia de inchidere, vor fi amanate de la plata in vederea scutirii.
Ministrul Economiei si Comertului a emis un ordin prin care aceste obligatii comerciale repre-zentand contravaloarea facturilor pentru serviciile furnizate, inclusiv majorarile de tarif, au fost amanate la plata in vederea scutirii.
Valoarea totala a obligatiilor neachitate este de 361 miliarde lei, din care 158,8 miliarde de lei reprezinta dobanzile si penalitatile aferente.
Cele 41 de unitati miniere si cariere care vor beneficia de scutirea la plata a datoriilor apartin CN Huilei Petrosani (trei unitati, cu un cuantum total al obligatiilor financiare fata de Electrica de 1,2 miliarde lei), SC Moldomin (doua unitati, cu 26,4 miliarde lei), CN Remin Baia Mare (20 unitati, cu 99,2 miliarde lei), CN Minvest Deva (12 unitati, cu 198,4 miliarde lei), SNC Ploiesti (trei, cu 8,5 miliarde lei), SC Minbucovina (o unitate miniera cu circa 27 miliarde lei).