Uniunea Europeana a Constructorilor si Promotorilor din Constructii (UEPC) solicita Consiliului European al Ministrilor pentru Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN) reducerea TVA pentru constructiile de locuinte publice si private in toate statele Uniunii Europene. "Delegatii din partea a 12 federatii nationale ale promotorilor din constructii cer ECOFIN sa mentina cote si regimuri avantajoase de taxare in statele in care acestea exista si sa permita celorlalte state membre ale UE sa-si stimuleze economia prin cote de TVA reduse pentru toate constructiile de locuinte", se arata intr-un comunicat al UEPC.

Patronatul Societatilor de Constructii din Romania, membru UEPC, spera ca organismul european va sprijini propunerea de reducere a TVA si pentru constructia de locuinte pe piata romaneasca, in prezent de 19%. "In Romania, o reducere importanta a cotei TVA de 5% ar putea aduce o camera in plus pentru apartamentul etalon de 3 camere", apreciaza reprezentantii patronatului.

De pilda, in Franta, unde in urma cu trei ani cota TVA a scazut, la propunerea ECOFIN, de la 19,5% la 5,5%, munca la negru in constructii a fost descurajata, iar interesul patronilor pentru executia lucrarilor de reabilitare a crescut.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.