Potrivit proiectului privind normele de aplicare a Codului Fiscal, publicat ieri pe site-ul Ministerului Finantelor, depozitele in lei si la conturile curente mai mici decat rata dobanzii Bubor, anuntata de Banca Nationala pe 1 iunie - adica 6,71 la suta, nu vor mai fi impozitate.

O serie de banci au deja dobanzi sub acest nivel, este vorba despre Raiffeisen Bank, ABN Amro, ING, HVB, Volksbank si Unicredit, banci la care castigul anual la depozitele persoanelor fizice variaza intre 5,5 si 6,5 la suta.

Normele de aplicare a Codului Fiscal mai stipuleaza ca impozitul pe dobanzi va fi virat de banca la Fisc, contribuabilii nefiind obligati sa depuna declaratii fiscale pentru dobanzile incasate.

La bursa se taxeaza numai diferenta dintre costul de cumparare a actiunilor si pretul de vanzare, daca o persoana detine mai multe actiuni la aceasi firma, cumparate la preturi diferite, costul de achizitie al unei actiuni va fi media ponderata a tuturor tranzactiilor prin care s-au cumparat actiuni la acea societate.

In privinta impozitelor pe case, obligatia virarii impozitelor revine notarilor, care isi vor putea deschide conturi la Trezoreria Statului pentru a plati mai usor impozitul.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.