Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a declarat ieri ca, in opinia lui, nimeni nu va mai putea recupera cele peste 8.000 miliarde de lei pe care statul le are de incasat de la RAFO Onesti. "Ma indoiesc ca vom mai recupera sumele de bani datorate de RAFO. Nu avem ce sa facem, banii sunt deja in paradisuri fiscale" - a spus Bodu. Asadar, guvernul isi poate lua adio de la cele peste 260 milioane de dolari!

In privinta litigiului in cauza, Bodu a precizat ca, joi, Ministerul Finantelor a castigat recursul de la Brasov, formulat de RAFO. "Astfel, se confirma ca noi suntem creditori, nu actionari. Litigiul s-a referit la admiterea, in principiu, a conversiei creantei RAFO in actiuni", a spus seful ANAF, adaugand ca RAFO este parte in numeroase procese, dar ca este increzator in deciziile judecatorilor. "Castigarea acestui recurs este un semnal ca instanta isi face treaba. Tribunalul Brasov a luat o decizie buna", a spus Bodu.

Asa este, numai ca in celalalt dosar, de aceasta data penal, in care este cercetat grupul care a devalizat RAFO, in frunte cu Corneliu Iacobov, lucrurile treneaza. Recent, Iacubov a fost eliberat din arest. S-ar putea ca urmatoarea citatie de la anchetatori s-o astepte, undeva, intr-un paradis fiscal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.