Desi salariul mediu net abia a reusit in luna aprilie sa depaseasca 200 euro (performanta se datoreaza primelor de Paste), constructorii se intrec in a ridica blocuri cu apartamente de lux, la preturi de vila. Parchetul de lemn cu esente rare de bambus, cortine de sticla si finisaje ce poarta semnatura specialistilor italieni sint doar citeva elemente care justifica preturile de peste 1.200 euro/mp construit. In ciuda prognozelor pesimiste ale unor analisti imobiliari, sectorul rezidential si de birouri de ultralux continua sa se bucure de toata atentia bucurestenilor instariti si a firmelor cu pretentii.

Luna aceasta au demarat lucrarile de constructie ale unui bloc cu sase etaje situat in apropierea lacului Floreasca. Imobilul, care va fi finalizat pina in decembrie 2005, este proiectat de un renumit studio de arhitectura si ofera zece apartamente cu cite doua si trei camere, precum si duplex-uri la mansarda.

Se pregateste un complex la Floreasca

Apartamentele cu doua camere vor avea intre 70-100 mp, iar cele cu trei camere masoara aproximativ 144-159 mp, la care se adauga o terasa de 12,5 mp si balcoane la etajele superioare.

La mansarda sint proiectate doua locuinte duplex, cu suprafete cuprinse intre 167-228 mp. Printre elementele care contribuie la statutul de lux al blocului se numara o cortina de sticla, gresie, faianta si obiecte sanitare Marazzi, parchet din lemn cu esente rare de bambus, tek sau merbau. Cladirea este prevazuta cu locuri de parcare la subsol (pretul unui loc se ridica la 14.000 euro), centrala termica si sisteme de aer conditionat. Locuintele de la parter si etajele 1-3 se vor vinde cu 1.400 euro/mp construit, iar duplex-urile de la mansarda cu 1.800 euro/mp construit.

"Este singurul imobil destinat vinzarii dintr-un intreg complex rezidential care se va construi in apropierea Parcului Floreasca, cu vedere directa spre lac. Complexul va fi cu circuit inchis, iar in apropiere va exista si un mini-teren de golf", a spus Eugen Paternic, broker al companiei Regatta.

Aproape 5.000 mp de birouri noi

Un alt proiect derulat prin Regatta este Park Avenue, un imobil de birouri clasa A, care va fi scos la inchiriere din 2006. Suprafata totala va fi de 6.000 mp, suprafata utila fiind de 4.800 mp. Cladirea va avea opt niveluri si va fi amplasata in Piata Charles de Gaulle.

"Cererea pentru spatii de mari dimensiuni, in cladiri deosebite, va creste mai ales datorita extinderii companiilor straine deja aflate in Romania", a declarat directorul departamentului inchirieri al companiei citate, Mihaela Raducanu. Printre altele, Park Avenue dispune de 98 de locuri de parcare, centrala termica proprie, sistem de aer conditionat si retea de calculatoare.

Casele de lux se cumpara inca din faza de proiect

Desi au preturi piperate, apartamentele noi nu duc lipsa de clienti, lucru demonstrat de faptul ca tot mai multe locuinte de lux sint adjudecate inca din faza de constructie. Complexul Vilaflor, amplasat in apropierea Jolie Ville Mall, era prevazut cu 6 vile, din care cinci s-au vindut inca din faza de proiect.

Investitia necesara construirii caselor s-a apropiat de 2,7 milioane euro, vilele fiind dotate cu centrale termice cu baterie solara, incalzire prin pardoseala in bai, internet prin fibra optica. De asemenea, intrarea in complex se face cu ajutorul telecomenzii, iar gradina este prevazuta cu sistem de irigare automata.

Nici North Park Residence, proiect derulat prin CB Richard Ellis, nu se plinge de insucces. Aproape 90% din complex s-a vindut cu 6 luni inainte de finalizare, aceasta fiind programata pentru decembrie 2005. Complexul, situat in zona Herastrau, era prevazut cu 35 de apartamente de lux, cu doua si trei camere.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.