Autoritatile incearca sa convinga Bechtel sa ne mai pasuiasca cu plata avansului pentru lucrarile autostrazii Transilvania sau sa il micsoreze. In joc sint 250 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a spus ca se poarta discutii cu firma americana Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, pentru renegocierea unor clauze contractuale, una dintre ele fiind acordarea avansului. "De saptamina trecuta, am inceput renegocierea unor clauze contractuale impuse care sint pe linga legislatia romaneasca", a spus Dobre.

In plus, ministrul a declarat ca luni s-a efectuat o plata de zece milioane euro catre Bechtel, fiind aprobat un memorandum pentru un credit de 100 milioane de euro, urmind ca Ministerul Finantelor sa inceapa negocierea pentru obtinerea creditului. Datoriile catre Bechtel insumeaza in prezent 78 de milioane de euro, din facturile emise de catre constructorul american pina in 30 aprilie 2005.

Din cele 213 milioane de euro, cit reprezinta suma alocata de la buget pentru lucrari in 2005, se vor plati datoriile pe anul trecut, urmind ca Bechtel sa-si organizeze graficul de lucrari in functie de sumele alocate. Desi Dobre nu a precizat care este valoarea avansului, spunind doar ca "suma este mare, sint bani prea multi", surse oficiale ne-au spus ca avansul este de 250 de milioane de euro, platibili in doi ani si jumatate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.