Statul trebuie sa acopere cei aproximativ 1.000 miliarde lei pierduti in acest fel
Taxele pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol vor fi eliminate o data cu adoptarea noilor legi ale proprietatii. Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) a solicitat Ministerului Agriculturii eliminarea acestor taxe pentru a incuraja constructia de locuinte si pentru a stopa cresterea preturilor pe piata imobiliara. "in momentul de fata exista un interes foarte mare din partea actorilor de pe piata imobiliara pentru achizitia de terenuri cu destinatie agricola. Mentinerea unor taxe exorbitante pentru scoaterea din circuitul agricol a terenurilor descurajeaza investitiile in acest sector si impiedica dezvoltarea unor obiective economice de interes local", se precizeaza intr-un comunicat al UNPR.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca au eliminat taxele, desi banii obtinuti astfel erau utilizati pentru amenajarea altor terenuri. Era constituit un Fond de ameliorare a fondului funciar aflat la dispozitia Ministerului Agriculturii si folosit exclusiv pentru efectuarea unor lucrari de redare in circuitul agricol a unor terenuri. Acesti bani, in jur de 1.000 miliarde lei, vor trebui alocati din alta parte pentru ca suprafata agricola a Romaniei trebuie sa ramana constanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.