Camera Deputatilor a aprobat ieri transformarea Bursei de Valori Bucuresti in societate pe actiuni, din societate de interes public, asa cum era pana acum. Proiectul a fost aprobat de Senat pe data de 5 mai, cu 85 de voturi pentru si nici unul impotriva.

Transformarea BVB in societate pe actiuni s-a facut prin modificarea articolului 285 din Legea 297/2004 privind piata de capital, mai exact prin reevaluarea patrimoniului Bursei si apoi prin transferul acestuia in cote egale, cu titlu gratuit si fara sarcini fiscale, membrilor Asociatiei BVB.

Asociatia BVB aprobase inca din ianuarie o hotarare similara, insa tergiversarile din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare au facut necesara o initiativa legislativa pentru ca acest pas sa fie facut. In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a legii, SC Bursa de Valori Bucuresti SA va trebui inregistrata la Registrul Comertului.

Legea a trecut cu doar 135 de voturi pentru, 95 de voturi impotriva si 2 abtineri, in ciuda faptului ca intre semnatari se numara parlamentari ai tuturor formatiunilor politice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.