1.328 de miliarde de lei (69 la suta din total) au fost recuperate de la datornici prin executare silita

Incasarile totale din activitatea de valorificare ale Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului s-au ridicat, in primele cinci luni ale anului, la 1.919 miliarde lei, sumele incasate fiind de aproape 2,4 ori mai mari decat cele estimate initial.

Din aceasta suma, 875,6 miliarde de lei provin din valorificarea creantelor bancare si comerciale, (fata de cele 470 prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al AVAS); 229,3 miliarde de lei din valorificarea unor creante preluate de la Ministerul
Finantelor Publice, (fata de cele 13 miliarde prevazute in bugetul AVAS); 814,1 miliarde de lei din valorificarea creantelor preluate de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, (fata de cele 340 miliarde de lei prevazute in buget).

Principala metoda de recuperare a sumelor datorate de debitori a fost executarea silita, intr-un procent de 69 la suta din venituri (1.328 miliarde de lei). Astfel, Autoritatea a recuperat, in primele cinci luni ale acestui an, 75 la suta din sumele prevazute in bugetul institutiei pe anul 2005.

Licitatii de peste 5,7 milioane de dolari, in aceasta saptamana

AVAS a programat pentru aceasta saptamana licitatii pentru vanzarea unor active ale caror preturi de pornire totalizeaza peste 5,776 milioane dolari, fara TVA.

Conform informatiilor oficiale, vor fi scoase la vanzare imobile, terenuri, apartamente, sectii si mijloace fixe apartinand debitorilor. Pentru recuperarea creantelor asupra debitorului SC Portelanul SA, AVAS scoate la vanzare, cu un pret de pornire de 1,145 milioane dolari, exclusiv TVA, Sectia Portelan.

De asemenea, AVAS scoate la licitatie o proprietate imobiliara apartinand SC Contransimex Industry SA Giurgiu. Pretul de pornire este de 3,5 milioane dolari, exclusiv TVA Terenul in suprafata totala de 37.712 mp este in prezent in proprietatea RA Administratia Zonei Libere Giurgiu si nu face obiectul vanzarii.

Tractorul Brasov, scos din nou la mezat

AVAS a scos, ieri, la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile un numar de 740.168.673 actiuni, reprezentand 80,17 la suta din capitalul social al societatii comerciale Tractorul UTB SA.

Potrivit comunicatului emis de AVAS, la negociere vor putea participa numai ofertantii care prezinta dovada indeplinirii cumulative a criteriilor de precalificare, intre care o experienta de minim cinci ani in domeniul producerii sau comercializarii de tractoare sau masini agricole, si faptul ca nu au inrautatit in mod vadit situatia economico-financiara a unor societati comerciale privatizate anterior.
Incepand de ieri, dosarul de prezentare a societatii poate fi procurat zilnic de la Directia Privatizare - AVAS din Bucuresti.

Potentialii cumparatori vor depune ofertele finale pana la data limita de 27 iunie 2005, data la care se vor deschide si documentele de precalificare, in prezenta tuturor potentialilor cumparatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.