Obligatiile restante ale cluburilor de fotbal la bugetul general consolidat sunt de 1.908 miliarde de lei, iar cele ale televiziunilor cu acoperire nationala sunt de 241 de miliarde. Potrivit unui raspuns al ministrului Finantelor Publice, Ionut Popescu, la o interpelare a deputatului PNL Cristian Busoi, cluburile de fotbal din Divizia A inregistreaza datorii restante numai la bugetul de stat de aproape 781miliarde de lei. Ionut Popescu ii transmite lui Busoi ca, in cazul cluburilor de fotbal, au fost dispuse masuri de executare silita, prin comunicarea somatiilor, poprirea conturilor bancare si chiar sechestrarea bunurilor mobile si imobile.

Pentru unele cluburi, instantele judecatoresti au dispus suspendarea procedurii executarii silite, in timp ce altele se afla in procedura de lichidare sau dizolvare. In cazul televiziunilor cu acoperire nationala, datoriile totale la bugetul de stat sunt de aproape 171 miliarde de lei.

Televiziunile care inregistreaza datorii, fie au primit instiintari de plata, fie au fost intreprinse, impotriva lor, masuri de executare silita. Unele dintre "societatile comerciale de televiziune" au depus cereri de compensare a datoriilor cu sumele care ar trebui rambursate de la bugetul de stat, arata Ionut Popescu. Ministerul de Finante mai anunta ca va respecta acordurile prin care unele societati beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor restante.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.