Fostii parlamentari Serban Nicolae, Adrian Paunescu si Dan Mihalache, care nu au reusit sa prinda un nou mandat in 2008, intentioneaza sa candideze la alegerile pentru Parlamentul European, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

Potrivit acelorasi surse, lista candidatilor PSD la europarlamentare va fi deschisa de Adrian Severin.

Din cei 10 europarlamentari ai PSD, opt au sanse mari sa fie repusi pe lista, insa surprize pot aparea in sensul ca unii dintre ei sa fie pusi pe locuri mai dezavantajoase, pentru a face loc unor candidati sustinuti de filialele vocale ale partidului. Doi dintre actualii europarlamentari, Alin Lucian Antochi si Vasilica Viorica Dancila, care au ajuns in PE anul acesta dupa ce Titus Corlatean si Catalin Nechifor au fost alesi in Parlamentul national, au sanse mici de a intra in competitie, cel putin pe locuri eligibile.

Ca si la celelalte partide, doritori in PSD de a-si depune candidatura la PE sunt cei care au candidat la parlamentare anul trecut si au pierdut. Este vorba de Serban Nicolae, Adrian Paunescu, Dan Mihalache, Victor Negrescu sau Aristide Roibu. In eventualitatea in care PC va decide sa participe la euroalegeri pe lista PSD, conservatorii vor primi un loc eligibil din primele zece. Printre posibilii candidati ai PC ar fi, spun aceleasi surse social-democrate, tot fosti parlamentari care au ratat intrarea in Parlament. E vorba de fostul senator Codrut Seres, propus de PSD la Agentia Romana de Investitii Straine, dar caruia Emil Boc i-ar fi refuzat numirea, Corneliu Ciontu sau Maria Grapini, sustin sursele social-democrate.

Dintre actualii europarlamentari ai PSD, Adrian Severin, Victor Bostinaru, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Rovana Plumb, Adriana Ticau, Gabriela Cretu si Ioan Mircea Pascu vor fi pusi pe locuri eligibile. In conditiile in care PSD isi propune sa obtina inca cinci locuri (in afara de cele 10), practic, batalia se va da pentru aceste locuri propuse ca tinta de pesedisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.