Senatorii au blocat ieri ordonanta privind pasapoartele biometrice speriati de faptul ca cipurile acestora contin maleficul numar 666. Primii care au ras de alesi au fost preotii.

Senatorii se tem de pasapoartele biometrice ca de dracu’. Prudenti si superstitiosi, acestia au decis ieri in plen, cu o majoritate coplesitoare, retrimiterea la Comisia juridica a ordonantei de urgenta care prevede introducerea acestor documente de la 1 ianuarie 2009. Principalul argument: cipurile biometrice de pe pasapoarte ar contine numarul Diavolului - 666.

Cel care a ridicat piatra contra cifrei satanice a fost seful Comisiei de politica externa, pesedistul Titus Corlatean. Acesta a cerut explicatii despre cipul pasaportului si despre posibilitatea ca "faimosul numar de inseriere care a starnit emotie" sa poata fi eliminat. Mai speriat, liberalul Emilian Francu i-a sarit in ajutor si l-a pus la punct pe reprezentantul Ministerului Administratiei, sefa Directiei de pasapoarte, Marica Morosan, care spusese ca nu stia de aceasta cifra.

“Pe o problema atat de sensibila secretarul de stat ar trebui sa fie mai bine pregatit. Cred ca ne grabim foarte mult cu adoptarea acestui act normativ", a replicat Francu, sustinand ca "apar probleme serioase" privind "acea cifra cu posibile efecte malefice".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.